Στην νέα ταινία που θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους της Ελλάδας τον Νοέμβιο του 2024, η Βαϊάνα πρέπει να ταξιδέψει στις μακρινές θάλασσες της Ωκεανίας για μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με οτιδήποτε έχει γνωρίσει στο παρελθόν. Συμπαραστάτης και πάλι, ο ημίθεος Maui.

Η πρώτη ταινία Moana ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ το 2017: Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, καταφέροντας να κερδίσει πάνω από 600 εκ. δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Η επιτυχία της νέας ταινίας λοιπόν είναι ήδη δεδομένη, αφού το τρέιλερ του Moana 2 κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της Disney για τις περισσότερες προβολές στο πρώτο 24ωρο.

Συγκέντρωσε πάνω από 178 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες 24 ώρες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των προηγούμενων ταινιών κινουμένων σχεδίων της Disney. Οι προηγούμενοι κάτοχοι ρεκόρ για την κυκλοφορία τρέιλερ κινουμένων σχεδίων της Disney με τις περισσότερες προβολές ήταν το Inside Out 2 με 157 εκατομμύρια προβολές το 2023, το Frozen 2 με 116 εκατομμύρια προβολές το 2019 και το Incredibles 2 με 113 εκατομμύρια προβολές το 2017.

Οι προβολές προήλθαν από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων Facebook, Instagram, Snapchat, TikTok, X και YouTube.

Ηδη ετοιμάζεται και μια live action εκδοχή της πρώτης ταινίας, με πρωταγωνιστή και τον Ντουέιν Τζόνσον, η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2026.