Σε μια χρονιά γεμάτη σίκουελ προηγούμενων επιτυχημένων εισπρακτικά ταινιών, η επιστροφή του Ρίντλεϊ Σκοτ στην σκηνοθετική καρέκλα της ταινίας GLADIATOR 2,  συγκαταλέγεται στην λίστα  με τις πιο συζητημένες και πολυ-αναμενόμενες.

Το all-star cast της νέας ταινίας λοιπόν, αποτελείται από τους Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Derek Jacobi, Joseph Quinn. Ο Paul Mescal κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ενσαρκώνει τον ρόλο του  Lucius Verus, του μικρού ανηψιού του Αυτοκράτορα Κόμμοδου που είχαμε γνωρίσει στην πρώτη ταινία. 

H νέα ταινία συγκαταλέγεται ήδη μέσα στις ακριβότερες παραγωγές όλων των εποχών με το κόστος παραγωγής της να εκτοξεύεται στα $310 εκατομμύρια δολάρια, τριπλάσιο κόστος παραγωγής από αυτό του πρώτου “Μονομάχου”.

Εκτός από τα πολλά εξωτερικά γυρίσματα σε Μάλτα, Μαρόκο και Αγγλία, για τις ανάγκες των γυρισμάτων χτίστηκε στην Μάλτα ενα επικό υπερθέαμα, με την κατασκευή ενός Κολοσσαίου, ρέπλικα του αυθεντικού.

Για την ιστορία, το πρώτο Gladiator προβλήθηκε το 2000 στους κινηματογράφους, κυριαρχόντας στο box office με εισπράξεις άνω των $460 εκατομμυρίων. Συγκίνησε κοινό και κριτικούς, απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τις οποίες κέρδισε πέντε χρυσά αγαλματίδια, συμπεριλαμβανομένου και της Καλύτερης Ταινίας.